MENY

BOKA BORD

VI ÄR EN FAMILJERESTAURANG MED FÅ PLATSER SOM LAGAR KREATIVT GOD MAT FRÅN GRUNDEN OCH VILL GE GOD SERVICE DÄRFÖR ÄR DET VIKTIGT FÖR OSS ATT NI BOKAR BORD TILL KVÄLLSSERVERINGEN

FÖRRÄTT



LITEN MIXSALLAD   85 kr


Säsongens blad, örtolja & citronzest


Seasonal leaves, herbal oil & lemonzest


Rekommenderar    Vitt vin: Brochet Facile, Sauvignon Blanc, Frankrike




TOASTSKAGEN   180 kr

Serveras endast fredag och lördag


Vår egen skagenröra på smörstekt toast


Our own Skagen stir fry on butterfried toast


Rekommenderar    Vitt vin: Côtes de Saumon, Chardonnay, Frankrike

Rosé vin: Colle Reale, Italien

Mousserande : Cava, Spanien




PASTA

SPAGETTI MED SCAMPI   255 kr


Vitlöksfrästa scampi, saffran, vittvin, vitlök peperoncino

& olivolja. Toppas med riven parmesan.


Garlicfried scampi, saffron, white wine, garlic peperoncino & olive oil. Topped with grated parmesan


Rekommenderar   Vitt vin: Ruppertsberger Riesling, Tyskland

Rosévin: Mulderbousch, Sydafrika





SPAGETTI PORTABELLO   195 kr

Vegetarisk


Salvia doftande portabello vitvin Zucchini vitlök persilja och rostade tomater. toppas med parmesan


Sage scented portabello. white wine Zucchini garlic persil and rosted tomatoes, parmesan


Rekommenderar  Rött vin:  Boira Sangiovese, Italien 

Vitt vin: Voyage Blanc, Sauvignon blanc fumé, frankrike

Rosé vin: Mulderbosch, Sydafrika





KÖTT


BIFF TAGLIATA   310 kr

Serveras endast fredag och lördag


Grillad biff, rostad potatis, säsongens blad, körsbärstomater,tryffelparmesan, rostad vitlöksmajo, kryddsmör


Grilled steak, roasted potatoes, seasonal leaves, cherry tomatoes, truffle parmesan, garlic mayonnaise, spiced butter


Rekommenderar   Rött vin: Pietro di Campo, Barbera Silenzio, Italien

Vitt vin: Allesverloren, Chenin Blanc, Sydafrika

Rosé vin: Colle Reale, Italien






GRILLAD OXFILE & RÖDVINSÅS MED TILLBEHÖR  395 KR

Serveras endast fredag och lördag


Grillad sparris rostad örtpotatis rotfrukter


grilled beef tenderloin & red wine sauce with  side dishes

grilled asparagus roasted herb potatoes root vegetables


Rekommenderar  Rött vin: LAB Reserva, cabernet sauvignon/syrah, Portugal




FISK

 ÅNGAD TORSKRYGG med SMÖRBAKAD ROTSELLERI     345 kr

Serveras endast fredag och lördag


Saffran- & honungsglaserade morötter med pistage-crunch rosépeppar och pepparrotskräm


Steamed cod loin with butter-baked celeriac

Saffron- &  honey glazed carrots with pistachios-crunch rose pepper and horseradish cream


rekommenderar vitt vin: Allesverloren chenin blanc, Sydafrika

Voyage Blanc, sauvignon blanc fumé, Frankrike

Roé vin: Colle Reale, Italien

DESSERT

TARTE TATIN   115 KR


Äpple smörstekt i råsocker på smördegsbotten

serveras med gräddvaniljglass


Butter-friedapple in raw sugar on a puff pastry base

servedwith creamy vanilla ice cream





MANDELKAKA   110 KR


med gräddvaniljglass, citrus coulis


Almondcake with creamy

vanillaicecream, citrus coulis





CHOKLADBROWNIE   110 kr


Serveras med gräddvaniljglass, halloncoulis


Served with creamy vanilla ice cream, raspberrycoulis




GLASS/SORBET   65 kr


Icecream/Sorbet





SNACKS


Nötter  49 kr

salta


Chips  49 kr


Oliver  69 kr

örtmarinerade


unsplash